DESPRE PROGRAMUL
WORK AND TRAVEL
Work and Travel USA este un program pilot iniţiat de Guvernul Statelor Unite ale Americii în a doua jumătate a secolului trecut, care oferă tinerilor studenţi de pe întreg mapamondul oportunitatea de a trăi pentru perioada vacanţei de vară "visul american".
Work and Travel USA Standard are mai degrabă caracter cultural-social, pentru că ajută tinerii studenţi români să descopere cultura şi valorile americane, să trăiască experienţe unice într-una dintre cele mai dezvoltate societăţi de pe Glob, să interacţioneze cu persoane din toate colţurile lumii, să-şi facă nenumăraţi prieteni şi în acelaşi timp să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă engleză.
Programul îşi păstreză totodată şi caracterul economic, pentru că astfel se acoperă cererea sezonieră de forţă de muncă a companiilor americane, iar participanţii români reuşesc să obţină câştiguri substanţiale de pe urma acestui program.
Work and Travel USA presupune, cu alte cuvinte, să descoperiţi farmecul Statele Unite ale Americii, iar pentru resursele financiare care să vă asigure acest lucru vi se oferă prin intermediul Visa Sponsorului nostru, joburi atractive si foarte bine plătite.
Vino la sediul nostru şi noi ne ocupăm de tot! Singura grijă a ta ar trebui să se rezume la împachetatul hainelor şi la stabilirea întâlnirilor de rămas bun cu prietenii şi familia.
CE CONDIȚII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINESC
Pentru a fi declarat eligibil în cadrul Programului Work and Travel USA Standard trebuie doar să fii student, masterand sau doctorand, la zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată sau în curs de acreditare.
Trebuie, de asemenea, să ai vârsta cuprinsă între 18 şi 28 de ani şi un bagaj minim de cunoştinţe de limba engleză.
Dacă nu ești sigur de nivelul tău de limba engleză, te vom ajuta oferindu-ți sesiuni gratuite de pregătire.
Tot ce trebuie sa faci este sa ne anunți că dorești sa iei parte la aceste sesiuni și vom stabili un program de comun acord.
Sesiunile de pregătire sunt private, asta înseamnă ca vei avea ocazia să îți exersezi limba engleză într-o discuție one-to-one cu consultantul tău Work and Travel Club.
- aplicanţii din an terminal sunt consideraţi eligibili;
- aplicanţii care au restanţe sunt consideraţi eligibili;
- aplicanţii care nu au note mari la universitate sunt consideraţi eligibili;
COSTURI PROGRAM WORK & TRAVEL 2025
FIRST TIMER
STANDARD OR SELF ARRANGED
$1599 $1349
$350-500 TAXA JOB
RETURNEE
STANDARD OR SELF ARRANGED
$1599 $1249
$350-500 TAXA JOB
TAXA DE PROGRAM
IPHONE 16
BILET AVION DUS-ÎNTORS
CE ACTE ÎMI TREBUIE?
PENTRU ÎNSCRIERE
- Copie după actul de identitate;
- Adeverinţă de student cu menţiunea ‚‚Programul Work and Travel’’ – de la facultate. Dacă nu o ai în momentul înscrierii o poţi aduce şi ulterior.
- Cazier judiciar. Dacă nu îl ai în momentul înscrierii, poate fi adus ulterior.
Pentru susținerea interviului la Ambasada SUA din Bucureşti
- Chitanţă pentru plata Taxei la Ambasadă în original – de la Banca Transilvania (poți descărca formularul de plată de aici);
- Paşaport electronic cu valabilitate de 5 sau 10 ani și minim 6 luni de la întoarcerea în țară (ex. dacă te întorci în țară în luna octombrie 2025, pașaportul tău nu trebuie să expire mai devreme de luna aprilie 2025);
- Adeverinţă de student cu menţiunea ‚‚Programul Work and Travel’’ – de la facultate;
- Chitanţă SEVIS – o primești de la noi după ce achiți taxele programului;
- Job Agreement (Contract de muncă) semnat de ambele părţi – îl primești tot de la noi după ce ești angajat;
- DS 2019 (Permis de Muncă) – cel mai important document, fără acesta nu poți intra în SUA. Îl primești de la agenție înainte de a merge la interviul de viză;
- DS 160 – formularul se completează online, iar la interviu vei lua doar pagina de confirmare. Pentru completare folosește acest link;
- ! Dacă ai mai călătorit în SUA, neaparat să iei cu tine şi paşaportul pe care îţi apare viza veche și boarding pass-ul de la zborul de întoarcere;
- Poză tip ‚‚Ambasada SUA’’(format 5cmX5cm, fără machiaj, cercei, cu parul prins, fără ochelari de vedere) în format fizic și electronic.
Vă rugăm să consultaţi şi site-ul Ambasadei SUA din Bucureşti.
Există posibilitatea ca unii angajatori sa vă solicite CV-ul şi/sau o scrisoare de recomandare, deci n-ar fi rău să le aveți pregătite.
CUM FAC UN CREDIT?
Dacă nu dispui de suficiente resurse financiare pentru a aplica la oricare dintre programele noastre, Work and Travel Club, prin parteneriatul cu BT, te poate ajuta să-ți faci un credit care îți suportă în întregime taxele de program, biletul de avion, taxele pentru pașaport și îți oferă și o parte din banii de buzunar.
Creditul Gaudeamus - Work and Travel BT este un credit special creat pentru studenții care vor să participe la un program Work and Travel USA.
AVANTAJELE CREDITULUI WORK AND TRAVEL BT
- Formalitățile pentru obținerea creditului nu sunt complicate;
- Dobândă preferențială;
- În funcție de durata Programului Work and Travel perioada de rambursare poate ajunge și până la 10 luni;
- Poţi obţine creditul, chiar dacă nu ai venituri. În ambele cazuri, este obligatoriu să aduci cel puţin 1 co-debitor.
Se acceptă o gamă largă de venituri: de la salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, până la venituri din activităţi independente.
Dobânda oferită de BT este una foarte atractivă, special concepută pentru studenți. Pentru detalii te așteptăm la unul dintre birourile noastre!
Prima condiție pentru a putea aplica la acest credit este aceea de a fi înscris într-un program Work and Travel, de aceea te așteptăm zilnic la oricare dintre birourile Work and Travel Club pentru informații.
Suma pe care banca ți-o poate acorda variază între 500$ și 3000$, în funcție de cheltuielile tale și de salariul pe care îl vei primi în SUA. Această sumă este menită să acopere cheltuielile aferente costului programului, taxa de viză, costul biletului de avion și alte cheltuieli pe care studentul le poate întâmpina până primește primul paycheck (în limita a 20% din valoarea creditului).
DOCUMENTE NECESARE
- Oferta de muncă de la angajatorul american (pe care sunt specificate salariul, numărul de ore pe săptămână, numele și adresa angajatorului);
- Actele de identitate ale solicitantului creditului și ale co-împrumutaților;
- Adeverință de venit ale persoanei care te va gira (o poți descărca de aici)
- Pașaport cu viza SUA (acesta trebuie dus la bancă după ce treci interviul de viză, pentru oferirea tranșei a doua din împrumut).
CUM ÎMI
RECUPEREZ TAXELE
Pentru că vei deține un contract de angajare, în SUA ți se va reține și un procent din salariu pentru diverse taxe federale, statale și locale - în funcție de statul în care lucrezi. Pentru că nu ești cetățean american, poți să îți primești taxele reținute înapoi de la Fisc (IRS) după ce revii în țară. Tot ce trebuie să faci este să păstrezi ultimul paycheck sau să ceri angajatorului să îți trimită formularul W-2 atunci când se încheie anul fiscal în SUA.
Sună complicat și, hei, pe alocuri chiar e. Dar nu-i nimic, am construit un serviciu special pentru asta, așa că vei putea să beneficiezi cât mai repede și mai usor de acești bani.
TE AJUTAM NOI
Începând cu anul 2010, Work and Travel Club a ales pentru tine cele mai bune programe de recuperare a taxelor în cel mai scurt timp posibil. Procesul de recuperare începe la sfârșitul anului fiscal din SUA, adică spre sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Tot atunci poți solicita de la angajator și formularul W-2 deoarece în acest formular sunt trecute toate câștigurile și toate taxele plătite de către tine.
Companiile de recuperare a taxelor sfătuiesc studenții să aplice pentru recuperare imediat cum se întorc din SUA, astfel dosarul lor va fi procesat mai rapid și vor avea acces la bani mai curând.
În momentul în care aplici pentru returnarea taxelor poți opta pentru una dintre cele trei perioade de mai jos:
- EXPRESS - rambursarea se face între 5 – 7 zile;
- RAPID - rambursarea se face între 35 – 45 de zile;
- GENERAL - rambursarea se face între 90 – 120 de zile.
* Pentru recuperarea de taxe RAPID sau EXPRESS – se aplică opțional anumite taxe adiționale.
De obicei, doar Taxele Federale și cele Statale se deduc din salariu. Dar, în cazul în care vi s-au dedus de către angajator în mod eronat taxele pentru Social Security sau Medicare acestea pot fi de asemenea recuperate. Condițiile sunt aproximativ aceleași, singura diferență fiind faptul că perioada de rambursare poate ajunge până la 12 luni.
DOCUMENTE DE CARE AI NEVOIE
PENTRU RECUPERAREA TAXELOR DIN SUA AI NEVOIE DE URMĂTOARELE ACTE:
- Formular DS 2019 (Permis de Muncă)
- Pașaport
- Viză SUA
- SSN
- Ultimul paycheck de la fiecare angajator sau formularul W-2 (unele state solicită obligatoriu formularul W-2, altfel nu îți eliberează taxele)
Valoarea sumei pe care o vei primi variază în funcție de venitul tău în State.
În funcție de durata Programului Work and Travel, perioada de rambursare poate ajunge și până la 10 luni.
NOTĂ: Este foarte important să aduci ultimul pay-check sau formularul W-2 de la toți angajatorii pentru care ai lucrat.
În cazul în care nu ai toate documentele de la angajatori, compania de recuperare a taxelor poate lua legătura cu ei în numele tău.
Unii studenții pleacă din țară cu un singur contract de muncă și un singur permis, urmând ca în State să își găsească și un second job dacă va fi necesar.
The more, the merrier! Întreabă-ne ce angajatorii sunt dispuși să ia grupuri și noi o să-ți facem o scurtă prezentare a acestora, pentru a-ți face o idee despre ceea ce oferă.
Profitați de oferta de grup!
3-5 studenți $50 reducere de fiecare
6-10 studenți $100 reducere de fiecare
10+ studenți $150 reducere de fiecare
Majoritatea joburilor din Programul Work and Travel sunt in domeniul hospitality. Asta înseamnă că poți lucra în cafenele, restaurante, hoteluri, parcuri de amuzament sau, magazine de suveniruri. Pozițiile nu necesită experiență, iar la fața locului ți se face un training care poate dura de la câteva zile până la o săptămână.
Studenții au asigurare medicală valabilă pe perioada contractului de muncă.
Unii angajatori îți pot asigura transportul de la aeroport la cazare gratis sau contra-cost dar, în cele mai multe cazuri, tu vei fi responsabil pentru transport și va trebui să ți-l asiguri. Echipa noastră te poate ajuta să-ți rezervi bilet la cea mai simplă modalitate de transport și te poate pune în contact cu alți studenți care merg în același loc.
Primele săptămâni departe de casă sunt întotdeauna grele, iar dacă luăm în considerare și faptul că americanii nu știu ce e aia pâine adevărată, atunci s-ar putea să suferi un adevărat șoc cultural.
Lăsând gluma la o parte, perioada de acomodare poate dura până la o lună așa că nu te panica dacă la început o să îți fie dor de casă sau totul ți se va părea complicat la job. Până la urmă ești acolo să experimentezi stilul de viață american cu tot ce presupune el.